Hartelijk dank voor uw donatie aan Lars naar School.

Lars houdt u graag op de hoogte van de vorderingen die hij boekt dankzij uw ondersteuning. Vul hieronder uw voornaam, achternaam en e-mailadres in, dan ontvangt u zijn nieuwsbrief.

Hallo, ik ben Lars Schuurman, 19 jaar en woon in Nijmegen. Vanaf mijn geboorte heb ik een lichamelijke beperking. Ik heb bijna geen controle over mijn spieren en zit in een elektrische rolstoel. Praten gaat mij niet makkelijk af. Ik communiceer via een spraakcomputer die ik bedien met mijn ogen. Om me goed te kunnen ontwikkelen heb ik praktische hulp nodig op school, bijvoorbeeld om te helpen bij mijn huiswerk en met het eigen maken van de leerstof. Met mijn huidige financiële ondersteuning (ZIN) is er geen mogelijkheid om ondersteuning op school te financieren. Om toch schoolondersteuning te realiseren, willen we u en heel veel andere mensen vragen om een kleine bijdrage aan de stichting Lars naar School te doneren. Voor maar € 20,- sponsort u één lesuur begeleiding. Zo hoop ik uiteindelijk mijn diploma te halen. Met mijn verstand is niets mis en net als andere jongeren heb ik naast school een druk leven met leuke dingen. Dankzij een aangepaste joystick kan ik gamen (FIFA16). Ik ben fanatiek fan van PSV. Ik heb veel vrienden, ik zit op Facebook en ik volg mijn lessen op Werkenrode, op de locatie van het Montessoricollege in Groesbeek.

Schoolbegeleiders Rik en Anja

Ik heb veel begeleiding nodig. Iemand moet mij helpen bij eten en drinken, als ik wil douchen of naar de wc wil. Iemand helpt mij uit bed in mijn rolstoel en weer terug. Thuis doen mijn vader en moeder dat en op school helpen Rik en Anja. Rik en Anja zijn twee professionele helden die mij om beurten begeleiden op school. Ze helpen mij niet alleen met eten en drinken, maar gaan ook met mij mee als ik naar een dokter of therapeut moet. Ze helpen mij omkleden als ik ga zwemmen. Dat zwemmen is overigens heel belangrijk, want die beweging heeft mijn lichaam erg nodig na een dag in de rolstoel. Maar zij helpen mij ook met leren. Zij pakken mijn schoolboeken en slaan die op de goede bladzij open, ze vullen mijn werkboeken in en helpen mij om me de leerstof eigen te maken. En dat is wel nodig ook, want in de klas is daar onvoldoende ruimte en tijd voor. Er zijn te weinig docenten en onderwijsassistenten om mij de hulp op school te geven die ik nodig heb.

Wonen op Hoogeveldt (was Wonen op Ubb)

Na een paar jaar op de Ubbergseveldweg (de Ubb) gewoond te hebben woon ik nu op Hoogeveldt in Nijmegen. Dit is een studentencomplex van SSH& in Nijmegen. Op de begane grond wonen onder andere jongeren met een lichamelijke beperking. Ik krijg daar ondersteuning bij dagelijkse zaken gericht op het vergroten van zelfstandigheid (administratie, plannen/ organiseren, financieen) Als ik verzorgende ondersteuning nodig heb kan ik het aangeven. Het verschil met de Ubb is dat de regie volledig bij mij ligt. Begeleiding is 24/7 aanwezig maar ik kan aangeven wanneer ik ze nodig heb. Op deze manier kan ik het studentenleven ervaren en maximaal genieten van mijn vrijheid en zelfstandigheid.

Stichting Lars naar School

Toen kwamen mijn ouders en ik op het idee om de hulp van anderen in te schakelen. Uw en jouw hulp dus. Zodat ik én komende vier jaar fulltime naar Werkenrode kan én begeleiding kan krijgen van Rik en Anja op school. Wij willen u en heel veel andere mensen vragen om een kleine bijdrage aan Stichting 'Lars naar School'. Voor maar € 20,- sponsort u één lesuur begeleiding door Rik en Anja. Op die manier hopen wij die € 20.000,- per jaar, vier jaar lang bij elkaar te sparen in een onafhankelijke stichting. Irene van der Lugt, de zus van mijn moeder, beheert het geld in die stichting, zodat mijn ouders en ik niet te weten komen of en zo ja hoeveel geld u geeft. Daarom dus mijn vraag aan u: 'Hebt u een uurtje voor mij?' Ik zou daar echt heel erg blij mee zijn. Als tegenprestatie beloof ik regelmatig via de stichting een nieuwsbrief te sturen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van Lars naar School? Laat dan hieronder uw gegevens achter en u ontvangt regelmatig een leuke update van Lars zelf.

Doneer

Het zou geweldig zijn wanneer u Lars wilt steunen met een eenmalige of structurele donatie.


Eenmalige donatie

Structurele donatie

F.A.Q.

Heeft Stichting Lars naar School ANBI-status?

Nee. De Stichting Lars naar School heeft geen ANBI-status, omdat wij geen algemeen maatschappelijk doel dienen. Uw gift is dus niet aftrekbaar.

Kunnen ook bedrijven Lars steunen?

Ja, graag zelfs. In ruil daarvoor bieden we bedrijven de mogelijkheid om hun logo op onze website te plaatsen. Verder ontvangen zij van ons een BTW-factuur voor hun administratie.

Hoe kan ik Lars maandelijks steunen ipv met een eenmalige donatie?

Als u Lars maandelijks met een donatie wilt steunen, kunt u dit doen via de mogelijkheid van een automatische incasso op deze website. U kunt natuurlijk ook altijd via uw eigen bank uw donatie als een maandelijkse overschrijving inplannen.

Stichting Lars naar School

Merwedekade 268
3522 JR Utrecht
E-mail: informatie@larsnaarschool.nl

Rekeningnummer

IBAN NL58 INGB 0006588283
t.n.v. Stichting Lars naar School, te Utrecht
KvK-nummer 60869232

Bestuur

Ad van der Lugt, voorzitter
Sandra Ruta, secretaris
Irene van der Lugt, penningmeester
Caroelien Schuurman
prof. E. Schuurman, raad van advies